Kotijoogaharjoitus – vihdoinkin!

Tämän aamuisen joogaharjoituksen alkaessa huomasin joogaavani keskellä eteistä – siis ison kenkäkasan ja takkeja pursuavan naulakon vieressä vessanoven edessä!!! Huomio toi mukanaan onnistumisen ja ilon tunteen siitä, että vihdoinkin pystyn joogaamaan missä ja milloin vain. Olin nimittäin juuri lähettänyt perheen miesväen keskenään lääkäriin, ja vain hetkeä aiemmin olin pessyt limaista oksennusta pois sohvasta ja pojastani.

Aloitin aamuharjoitukseni tarkoituksenani tehdä vain muutama aurinkotervehdys, jotta saisin heräteltyä kehoni ja mieleni huonosti nukutun ja levottoman yön jälkeen. Poikani oli yskinyt koko yön ja herättänyt minut tunnin välein milloin mistäkin syystä. En siis taida olla perheessäni ainoa, joka reagoi lähestyvään täysikuuhun. Aurinkotervehdykset sujuivat omalla painollaan ja huomaamattani olinkin jo tasapainoliikkeissä. Eihän tässä näin pitänyt käydä. Minunhan piti tehdä vain muutama aurinkotervehdys ennenkuin jatkaisin muita aamupuuhiani eli siivoamista, jota lapsiperheessä riittää loputtomiin…

Etsiessäni paikkaa joogamatolleni aurinkotervehdyksiä varten, huomasin kotini olevan taas kerran pikkuautojen ja muiden lelujen vallassa. Ainoa vapaa tila ilman sen suurempaa siivousta löytyi eteisestä. Yleensä joogaan olohuoneessa tai makuuhuoneessa, mutta en koskaan ahtaassa eteisessämme. Nyt ei ollut muuta tarjolla. Ja siinä minä todellakin nyt joogasin – likaisessa eteisessämme.

Yoga is not about asanas. It's about what you'll learn on your way to them.
Yoga is not about asanas. It’s about what you’ll learn on your way to them.
Aiemmin olen onnistunut välttämään omaa kotiharjoitustani jos mistäkin syystä: liian sekaista, liian likaista, pitää pyykätä, laittaa ruokaa, teen vielä tämän homman ensin… Yleensä aloitan joogaharjoitukseni siivoamalla itselleni ”joogatilaa” vain huomatakseni etten enää jaksakaan joogata kolmen tunnin siivousurakan jälkeen. Kun kerran siivotaan, niin pitäähän myös vaatekaappikin olla tiptop-järjestyksessä joogaa varten. Ja siivotessa tulee nälkä, joten pitää syödä eikä ruoan jälkeen pysty joogaamaan. Äh, yritän huomenna uudelleen…

Jotain uutta on siis vihdoinkin tapahtumassa kotiharjoitukseni suhteen. Pystyn joogaamaan sekasotkun keskellä, eikä se häiritse minua lainkaan. Itse asiassa en edes kiinnitä ympärilläni vallitsevaan kaaokseen mitään huomiota. Riittää kun joogamattoni mahtuu suorana lattialle. Viime aikoina olen huomannut joogaavani keittiössä kattiloiden ja kodinkoneiden vieressä, pojan huoneen lelukaaoksen keskellä ja tänä aamuna siis eteisen vaatenaulakon vieressä. Tärkeintä on vain saada tehdä oma joogaharjoitus! Mutta miksi?


Tähän seuraavaan oivallukseen palaan myöhemmin, joten tervetuloa tutustumaan ajatuksiini joogasta!

– Jatta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: